Mikołów: Przygotowanie i dostawa
kanapek z deserem dla dzieci uczęszczających do Placówki Wsparcia
Dziennego Świetlicy Opiekuńczo - Specjalistycznej działającej przy
Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Mikołowie oraz dla uczestników
projektu pt.Krok w przyszłość realizowanego w ramach Regionalnego
Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020 dla Osi
priorytetowej IX Włączenie społeczne dla Działania 9.1 Aktywna
integracja dla poddziałania 9.1.6 Program aktywnej integracji dla osób i
grup zagrożonych wykluczeniem społecznym - tryb pozakonkursowy.
Numer ogłoszenia: 103134 - 2016; data zamieszczenia: 26.04.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 87766 - 2016r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kolejowa 2, 43-190 Mikołów, woj. śląskie, tel. 32 3242666, faks 32 3242694.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa kanapek z deserem dla dzieci uczęszczających do Placówki Wsparcia Dziennego Świetlicy Opiekuńczo - Specjalistycznej działającej przy Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Mikołowie oraz dla uczestników projektu pt.Krok w przyszłość realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020 dla Osi priorytetowej IX Włączenie społeczne dla Działania 9.1 Aktywna integracja dla poddziałania 9.1.6 Program aktywnej integracji dla osób i grup zagrożonych wykluczeniem społecznym - tryb pozakonkursowy..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przygotowanie i dostawa kanapek z deserem dla dzieci uczęszczających do Placówki Wsparcia Dziennego Świetlicy Opiekuńczo - Specjalistycznej działającej przy Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Mikołowie oraz dla uczestników projektu pt. Krok w przyszłość realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020 dla Osi priorytetowej IX Włączenie społeczne dla Działania 9.1 Aktywna integracja dla poddziałania 9.1.6 Program aktywnej integracji dla osób i grup zagrożonych wykluczeniem społecznym - tryb pozakonkursowy 3.1. przewidywana ilość kanapek wraz z deserem (w dalszej części siwz nazywane posiłkami)- 11 920 szt. 3.2. Posiłki (kanapki z deserem) dla Świetlicy Opiekuńczo - Specjalistycznej dostarczane będą 5 razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt przypadających w te dni) w godzinach wskazanych w każdorazowym zamówieniu. Istnieje możliwość realizacji dostawy w dni wolne od pracy. 3.3. Posiłki dla uczestników projektu Krok w przyszłośc dostarczane będą 2 razy w tygodniu tj. w poniedziałek i piątek w godzinach wskazanych w każdorazowym zamówieniu. 3.4. Zamawiający będzie informować każdorazowo Wykonawcę o miejscu dostawy, o ilości dostarczanych posiłków do godziny 11.00, w dniu poprzedzającym dostawę; w przypadku dostaw przypadających w poniedziałek, Zamawiający będzie składał zapotrzebowanie w piątek poprzedzający dostawę do godziny 11.00. Zapotrzebowanie będzie wysyłane przez Zamawiającego na podane w ofercie przez Wykonawcę numery faksu lub adres poczty elektronicznej. 3.5. Wykonawca dostarczy zamówienie min. na 15 minut przed godziną podania posiłku wskazaną przez Zamawiającego w każdorazowym zamówieniu. 3.6. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym przez Zamawiającego na dany dzień. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem w przeznaczonych do tego celu pojemnikach . 3.7. Wykonawca gwarantuje utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw; kanapek - każda kanapka winna być oddzielnie opakowana w folię, dostarczane w pojemnikach zbiorczych stanowiących własność Wykonawcy zabezpieczających przed zgnieceniem lub innym uszkodzeniem. 3.8. Wykonawca zobowiązany będzie do umycia i dezynfekcji opakowań po każdej dostawie posiłków. Wykonawca dostarczać będzie przygotowane posiłki samochodem przystosowanym do świadczeń usług cateringowych. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP, a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U.z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późn. zm) oraz w przepisach wykonawczych. 3. 9. W każdym dniu do posiłku musi wystąpić dodatek w formie deseru: owoc (np. jabłko, gruszka, kiwi, pomarańcza, brzoskwinia, 2 śliwki, 2 morele) mus owocowy 100%, pojemność min 100 gjogurt owocowy min 100 g)sok owocowy 100% w kartoniku- pojemność min 0,2 l, w ciągu 5 dni roboczych (tygodnia) deser nie może się powtórzyć. 3.10. Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego przygotowania kanapek o następującej gramaturze i składzie: a) bułka pszenna typu z przedziałkiem min 90g, masło roślinne, jajko na twardo, dodatek warzywny w postaci: rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty lodowej, pomidora, b) rogal maślany min 80g, masło roślinne, dżem min. 35% owoców, słodzony cukrem (smak -truskawkowy, wiśniowy, morelowy, owoce leśne) c) bułka graham min 90g, masło roślinne, szynka wieprzowa min. 80% mięsa - 2 plasterki, ser żółty - 1 plasterek, dodatek warzywny w postaci: rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty lodowej, pomidora, d) bułka pszenna typu z przedziałkiem min 90g, masło roślinne, polędwica drobiowa min. 80% mięsa - 2 plasterki, ser żółty - 1 plasterek, dodatek warzywny w postaci: rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty lodowej, pomidora, e) bułka pszenna typu z przedziałkiem min 90g, masło roślinne, ser żółty - 3 plasterki, f) bułka wieloziarnista min 80g. masło roślinne, kiełbasa typu krakowska min. 80% mięsa - 2 plasterki. 3.11. Kanapki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Wykonawca zobowiązany będzie do nieodpłatnego przechowywania próbek odpowiedniej gramatury dla celów badań przez Państwową Stację Sanitarną, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.12. Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy w przypadku: stwierdzenia nieświeżości dostarczonego posiłku, dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony, dostarczenia posiłków w terminie nieuzgodnionym z Zamawiającym.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.04.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 46521,70 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 65560,00
Oferta z najniższą ceną: 47084,00 / Oferta z najwyższą ceną: 116577,60
Waluta: PLN .